Wat is DTF?

Op deze pagina kun je meer over DTF lezen

DTF(direct to film)

DTF staat voor “direct to film printen”, wat betekent dat deze grafische printer textieltransfers op een folie kan printen. Dit is een druktechniek dat nog niet heel lang bestaat maar, zeer populair is omdat het zoveel voordelen heeft. Door deze druktechniek gaat de kwaliteit van het printen omhoog en je kunt het gelijk op verschillende soorten textiel bedrukken . En je hoeft niet meer te pellen zoals bij de druktechniek “flexdruk”. 

 

Printen

Met de DTF (direct to film) printer printen we jouw ontwerp op een transparante PET film (Polyethyleen-tereftalaat) folie. Eerst wordt jouw logo/ontwerp via de RIP-software (Raster Imaging Processor) in spiegelbeeld gezet. De RIP-software zorgt ook voor hogere afdruksnelheden en effectiever kleurbeheer. Dan begint het printen, de CMYK wordt geprint en dan wordt jouw ontwerp afgedekt met een witte laag inkt. De PET film folie waar jouw ontwerp opstaat glijd verder het DTF apparaat in. 

Granulaat poeder

Verder het apparaat in gaat er een speciale witte lijm poeder (granulaat poeder) op jouw ontwerp. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de ontwerpen/logo’s blijven plakken op het textiel bij het drukken met de hittepers. De witte lijm poeder valt op jouw ontwerp dus ook op de witte laag inkt. De PET film folie wordt een beetje geschud door de poeder shaker. Zodat er niet teveel poeder opzit en dat de granulaat poeder alleen op de witte inkt komt.  

Droogunit

Als de granulaat poeder erop zit gaat de PET film folie door de droogunit. Op een speciale band wordt de PET film folie vacuüm gezogen. Dit zorgt ervoor dat de film goed op zijn plek blijft en alles gelijkmatig verwarmd wordt. Door de droogunit zal het granulaat poeder gaan smelten. Hierdoor hecht het aan de print. Vervolgens komt de PET film folie uit de droogunit en wordt de PET film folie afgekoeld en gedroogd door kleine ventilators die onderaan het DTF apparaat zitten. Door dit proces worden het DTF transfers. Nu moet het PET film folie nog geknipt worden en dan is het klaar om jouw textiel te bedrukken met de hittepers. 


 

De DTF transfers bestellen bij ons of heb je nog vragen?

Je kunt de DTF transfers bestellen bij ons via de mail (info@nicksreclame.nl). Daar stuur je jouw ontwerp naartoe en als je nog bepaalde wensen hebt zet je dat ook in de mail. De rest regelen wij. Als je nog vragen hebt over de DTF transfers kun je makkelijk contact met ons opnemen, klik hier en je komt bij onze contactpagina.

Wij zijn ook bereikbaar via de mail, telefoon (0103070495) of je kunt even persoonlijk langskomen bij ons op het kantoor. Als je langskomt kun je ook gelijk zien hoe de DTF printer eruit ziet in het echt en hoe wij te werk gaan. Je bent van harte welkom bij ons op het kantoor voor een lekker bakkie pleur of een kopje thee.

Vragen?

Als je nog vragen hebt willen wij jou graag helpen! Je kan gemakkelijk met ons contact opnemen, via de telefoon (0103070495) of via de mail (info@nickspromo.nl). Maar je bent natuurlijk ook welkom om even langs het kantoor te gaan. Daar maken wij ook tijd voor jou om je vragen te bespreken. Klik op: neem contact op om een afspraak in te plannen.

Heb jij een uitdaging voor ons?
Bij ons is NICKS te gek!