Wat is DTF?

Op deze pagina kun je meer over DTF lezen

DTF(direct to film)

DTF staat voor “direct to film printen”, wat betekent dat deze grafische printer textieltransfers op een folie kan printen. Dit is een druktechniek dat nog niet heel lang bestaat maar, zeer populair is omdat het zoveel voordelen heeft. Door deze druktechniek gaat de kwaliteit van het printen omhoog en je kunt het gelijk op verschillende soorten textiel bedrukken . Bijkomend voordeel, je hoeft niet meer te pellen zoals bijvoorbeeld bij flexfolie. 

 

Printen

Met de DTF (direct to film) printer printen we jouw ontwerp op een transparante PET film (Polyethyleen-tereftalaat) folie. Eerst wordt jouw logo/ontwerp via de RIP-software (Raster Imaging Processor) in spiegelbeeld gezet. De RIP-software zorgt ook voor hogere afdruksnelheden en effectiever kleurbeheer. Dan begint het printen, de CMYK kleuren worden geprint en dan wordt jouw ontwerp afgedekt met een witte laag inkt. De PET film folie waar jouw ontwerp opstaat glijd verder het DTF apparaat in. 

Granulaat poeder

Verder het apparaat in gaat er een speciale witte lijm poeder (granulaat poeder) op jouw ontwerp. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de ontwerpen/logo’s blijven plakken op het textiel bij het drukken met de hittepers. De witte lijm poeder valt op jouw ontwerp dus ook op de witte laag inkt. Het poeder dat teveel op het vel ligt wordt eraf geschud door de poeder shaker.  Zodat er niet teveel poeder op zit en dat de granulaat poeder alleen op de witte inkt komt.  

Droogunit

Als de granulaat poeder erop zit gaat de PET film folie door de droogunit. Op een speciale band wordt de PET film folie vacuüm gezogen. Dit zorgt ervoor dat de film goed op zijn plek blijft en alles gelijkmatig verwarmd wordt. Door de droogunit zal het granulaat poeder gaan smelten en drogen. Hierdoor hecht het aan de print. Vervolgens komt de PET film folie uit de droogunit en wordt de PET film folie afgekoeld en nogmaals gedroogd door kleine ventilators die onderaan het DTF apparaat zitten. Door dit proces worden het DTF transfers. Nu dient de PET film folie enkel nog geknipt te worden en dan is het klaar om jouw textiel te bedrukken middels een hittepers. 

Pers & was instructies

Hoe pers je met jouw hittepers onze DTF transfers juist op textiel? En hoe was je het textiel om beschadiging te voorkomen? Het is heel makkelijk maar, je moet wel deze pers en was instructies volgen: 

  • De druktemperatuur moet op 150-160 graden. 
  • Druk 3-4 BAR 
  • 10 seconden persen 
  • Onze DTF transfers zijn hot peel, dus je kan de folie meteen na het persen eraf trekken
  • Was het textiel binnenstebuiten in de wasmachine
  • Droog het textiel niet met de droger maar met een wasrek 
  • Liever niet heter wassen dan 40 graden, wij adviseren 30 graden

Stuur jouw ontwerp als juist bestand, wij regelen de rest

Je kunt veel verschillende soorten bestanden naar ons sturen. Het helpt ons heel erg als je het bestand op de juiste manier naar ons stuurt. 

Zorg dat het ontwerp een transparante achtergrond heeft. Als jouw ontwerp geen transparante achtergrond heeft, dan kun je de achtergrond transparant maken via illustrator of een ander programma. Mocht je dit zelf niet kunnen verzorgen, dan regelen wij dit wel. Geen probleem! 

Je kunt ook vector bestanden naar ons sturen zoals: AI, .EPS, .SVG en .PDF. Deze bestanden hoef je niet op de ware grootte naar ons te sturen. Je hoeft enkel aan te geven hoe breed of lang je deze DTF transfer zou willen ontvangen. Bij deze bestanden moet je er wel op letten dat je de tekst omzet naar lettercontouren. Lukt dit niet, kunnen wij je verder helpen. 

Pixel bestanden zoals .JPG en .PNG zijn ook mogelijk om naar ons te sturen. Om te garanderen dat u een goede transfer krijgt moet je de bestanden op minimaal 300 dpi aanleveren. Als jouw ontwerp alleen in lagere resolutie beschikbaar is dan gaan wij bepalen of de DTF transfers scherp genoeg uit de printer zullen komen of niet. We willen natuurlijk niet dat je onscherpe transfers gaat bedrukken op jouw textiel. 

De DTF transfers bestellen bij ons of heb je nog vragen?

Je kunt de DTF transfers bestellen bij ons via de mail (info@nicksreclame.nl). Daar stuur je jouw ontwerp naartoe en als je nog bepaalde wensen hebt zet je dat ook in de mail. De rest regelen wij. Als je nog vragen hebt over de DTF transfers kun je makkelijk contact met ons opnemen, klik hier en je komt bij de contactpagina.

Wij zijn ook bereikbaar via de mail, telefoon (0103070495) of je kunt persoonlijk langskomen bij ons op het kantoor. Als je langskomt kun je ook gelijk zien hoe de DTF printer eruit ziet en hoe wij te werk gaan.

Je bent van harte welkom bij ons op het kantoor voor een lekker bakkie pleur of een kopje thee.

Vragen?

Als je nog vragen hebt willen wij jou graag helpen! Je kan gemakkelijk met ons contact opnemen, via de telefoon (0103070495) of via de mail (info@nicksreclame.nl). Maar je bent natuurlijk ook welkom om even langs het kantoor te gaan. Daar maken wij ook tijd voor jou om je vragen te bespreken. Klik op: neem contact op om een afspraak in te plannen.

Heb jij een uitdaging voor ons?
Bij ons is NICKS te gek!