Hoe verloopt de DTF methode

DTF printer

Als we jouw logo/bedrijfsnaam of ontwerp hebben ontvangen gaan we dat bedrukken op textiel maar hoe werkt dat precies? Èèn van de methodes die wij gebruiken is de DTF methode. DTF staat voor “direct to film” wat betekent dat deze grafische printer direct textieltransfers op een folie kan printen. En doordat wij deze methode gebruiken zijn er vele voordelen ten opzichte van andere methodes (DTG, eco-solvent, zeefdruk of laser print). DTF printen is efficiënt, snel, veelzijdig en er is minder handkracht voor nodig! Dus als we met spoed te werk moeten gaan is de opdracht met deze methode snel opgelost. 

Mogelijkheden

Met de DTF methode zijn er heel veel mogelijkheden en voordelen dit is ook de reden waarom deze methode zo populair aan het worden is. We kunnen de DTF prints gebruiken op verschillende materialen zoals: katoen, nylon, polyester, leer, denim en viscose.  De DTF bedrukking op de kleding voelt zacht en is zeer dun. Bij andere methodes zou het een rubberachtige gevoel geven. De DTF print op de kleding is rekbaar. Dat komt omdat de DTF transfers zeer flexibel en stretchy zijn. 

Werking

De werking is binnen 6 stappen gedaan, we beginnen met het ontwerp dat wij voor jou hebben gemaakt of het ontwerp dat jij naar ons toe hebt gestuurd. Dan openen wij dat bestand in het RIP software die zorgt voor de juiste aansturing van kleur en wit door de printer en dat de print in spiegelbeeld wordt geprint. Daarna printen we het ontwerp uit met de DTF printer en komt er een laag poederlijm op de print. De poederlijm wordt vastgesmolten aan de print en dan knippen we de logo’s/tekst uit. De laatste stap is de print op het textiel leggen en de transferpers gebruiken om het erop te drukken.

Benodigdheden

Vragen?

Als je nog vragen hebt willen wij jou graag helpen! Je kan gemakkelijk met ons contact opnemen, via de telefoon (0103070495) of via de mail (info@nicksreclame.nl).  

Heb jij een uitdaging voor ons?
Bij ons is NICKS te gek!